>Interesseforfatter - Ben Q. Holm<

En charmetrold i åben vogn dukker op hos græsenken Lily langt ude i det jyske en sommerdag i 50'erne, overnatter, gør hende gravid og drager uden at oplyse noget om sig selv videre næste morgen. Men han glemmer et cigaretetui med våbenskjold og initialer.

Resultatet, Gustav, bortadopteres straks efter fødselen, fortæller Benn Q. Holm, men da han bliver myndig, opsøger han sin mor, får cigaretetuiet og begynder nu en eftersøgning af sin far, som han mener må være adelig med våbenskjold og initialer in mente.

Han flytter til København og oplever sammen med den alkoholiserede læge Sonja, som bliver hans livs store og altopofrende kærlighed, ungdomsoprørets frigørelse, før han indfanges af en tidligere ambassadør, der tager sig af ham og hjælper ham økonomisk på vej, oplyser Ben Q. Holm. Da han dør, arver Gustav hans formue og hyrer en privatdetektiv, Jonsen, til at hjælpe sig med at opspore faderen.

Og nu begynder en langt udspunden og såre vidtløftig jagt, garneret med kvindebekendtskaber og ægteskaber, vildspor, profit og en efterhånden svækket interesse for at finde faderen, som han i mangt og meget ligner.

Benn Q. Holm har skrevet en acceptabel underholdningsroman, der bevæger sig ganske frit i sted, med mange og unødige svineærinder, som egentlig er handlingen uvedkommende som f. eks. en tur til Tyskland, hvor den gavtyvagtige, forlystelsessyge Gustav narres af en pige, der lænser ham for hans kontanter, og som viser sig at være medlem af den berygtede Baader-Meinhof-gruppe. Ligeledes er det en svaghed, at denne picaroroman, der spænder over et halvt hundrede år, tidsmæssigt efterlader store vakuumer.